Rum Milli Muhafız Ordusu (RMMO) yeni celp mensupları askerlik yaparken, sınıf arkadaşlarının Ada’nın yazlık mekânlarında tatil yapıyor, üniversite sınavlarına hazırlanıyor olmasından ve kendileriyle dalga geçmelerinden dolayı RMMO’da huzursuzluk yaşanıyor.

Simerini’nin “Biz Nöbette Onlar Ay Napa’da ve Dershanede” başlıklı haberine göre Rum yönetiminin asker kaçaklarını önlemek maksatlı tedbirlerinin işe yaramamasından şikayet eden asker anneleri bir inisiyatif kurdular ve Rum Meclisi Savunma Komitesi Başkanı Milletvekili Sotiris Sampson’a şikayet yazısı gönderdiler.

Asker kaçağı sorununun boyutunun ve sayısının ortaya çıkarılacağı şekilde detaylı araştırılmasını talep eden anneler inisiyatifi üyesi bir celp mensubu, RMMO askerinin annesi “oğlumun sınıfında olan, aileleri tanınmış 6-7 arkadaşı, bugün askerlik görevlerini yerine getirmemekle kalmayıp Ay. Napa’da tatil yapıyor” serzenişinde bulundu.

Sampson ise asker kaçaklarını önlemek için canla başla çalıştıklarını ancak kaçakları etkin önlemelerini engelleyen anayasal engeller ve diğer sorunlar bulunduğunu söyledi, Rum Savunma Bakanlığı ile RMMO’yu, kaçak sayısının azaltılması için etkin önlem almaya çağırdı.