Rum Milli Muhafız Ordusu’nda (RMMO) görevli subayların, RMMO’nun dağıtılması halinde gelecekleriyle ilgili kaygıları araştırıldı. Deliotte isimli şirket tarafından “Kıbrıs Ordusu Subaylar Birliği” hesabına yapılan araştırmadan, subayların gelecek kaygısı duymadığı sonucu çıktığı bildirildi.

Fileleftheros haberi “Milli Muhafız Ordusu’nun Dağıtılmasından Endişe Duymuyorlar... Subaylar Gelecekleri Konusunda Soğukkanlı” başlığıyla geniş ölçekte aktardı.

Hangi tarih aralığında yapıldığı belirtilmeyen araştırmaya toplam 168 RMMO subayının katıldığı, katılımcıların yüzde 8’inin 27 yaş altı, yüzde 39’unun 28-34; yüzde 30’unun 35-41; yüzde 15’inin 42-49 yaş aralığında yüzde 8’inin de 50 yaş ve üzerinde olduğu belirtilen haberde şu noktalar öne çıkarıldı:

“RMMO subaylarının ezici çoğunluğu, RMMO’dan ayrılmaları halinde bir devlet dairesine kamu hizmeti veya KİT’e yerleştirilmek istiyor. Katılımcıların yüzde 64’ü (yüzde 39’u tamamen katıldığını, yüzde 25’i katıldığını söyledi) RMMO’dan çıkarlarsa Polis teşkilatı, İtfaiye ve hastanelere daha çok uyum sağlayacakları görüşünde.

Başka bir ülkenin silahlı kuvvetlerinde çalışmaya katılımcıların yüzde 27 hiç katılmadığını söylerken yüzde 24’ü bu görüşe katıldığını,  yüzde 19’u da tamamen katıldığını beyan etti.

Katılımcıların yüzde 63’ü askeri alanda danışman olarak çalışabileceğini, yüzde 54’ü özel sektörde memur olmak istediğini, yüzde 63’ü de kendi işini kurmak istediğini söyledi.”