Güney Kıbrıs’ta polise alınan “Ermis” uçağı, devlete alınan çift kabin araçlar ve Rum Milli Muhafız Ordusu’na alınan 35 bin üniforma için soruşturmalar başlatıldığı bildirildi.

Fileleftheros gazetesi, “Ermis” uçağının, Güney Kıbrıs’ın 90 millik “Münhasır Bölgesi”ni kapsayabilecek kadar uçuş yapamadığı ve 40 deniz mili uçabildiği konusunda Rum Bakanlar Kurulu’na bilgilendirme yapıldığını, fakat bu bilgilendirmenin kim tarafından yapıldığının tespit edilemediğini yazdı.

Gazete, bu uçağın 40- 50 deniz mili uçuş kapasitesine sahip olduğunu ispatlayacak herhangi bir belgenin de bulunamadığını ve Rum Başsavcılığı’nın, konuyla ilgili soruşturma başlattığını kaydetti.

Öte yandan, Rum Sayıştay Odisseas Mihailidis’in, devlete 2011-2012 yıllarında alınan 84 adet çift kabin aracın alınış prosedürüyle ilgili yanlış ve eksik bilgilendirmeler yapıldığı konusunda, Rum Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Genel Müdürü Alekos Mihailidis’i suçladığı belirtildi.

Gazete, Rum Sayıştaylığı tarafından konuyla ilgili soruşturma başlatılmasının talep edildiğini yazdı.

Gazetenin bir başka haberinde de, RMMO’ya alınan 35 bin üniforma için çıkılan ihalede sahte belge sunulduğunun tespit edildiği ve polisin, konuyla ilgili soruşturma başlattığı kaydedildi.