Politis gazetesi haberinde, ilk yasa tasarısının RMMO Özel Kuvvetlerinde görev yapan ancak görevi kendi istekleri dışında bırakmak zorunda kalan askerlere daha az süreli askerlik yapma hakkı verilmesini öngördüğünü yazdı.

Gazete, ikinci tasarının ise, ikiden fazla erkek çocuk bulunan ailelerde, askerlik yapan kardeşlerin üçüncüsüne daha az süreli askerlik yapma fırsatı verilmesine dair olduğunu belirtti.

Mevcut yasada her iki kardeşin de 24 ay askerlik yapması durumunda üçüncü kardeşin 14 ay askerlik yaptığı ancak iki kardeşten birinin psikolojik ya da başka bir sorundan ötürü askerlikten muaf olması durumunda üçüncü kardeşin az süreli askerlik hakkını kaybettiğini hatırlatan gazete, yapılan değişiklikle bu gibi durumlarda üçüncü kardeşin az süreli askerlik hakkını direkt kaybetmesinin ortadan kalkacağı ve sadece askerlikten muaf olan kardeşinin yapmadığı kadarki süreyi ek olarak yapmasının düzenlendiğini vurguladı. Yasada, üçüncü kardeşin bu muafiyetten yararlanabilmesi için ilk iki kardeşin en az 15 ay askerlik yapması şartı bulunuyor.