RMMO’nun 8 Temmuz’da silahaltına aldığı mensuplarından birinin, sıcak çarpması nedeniyle önce Larnaka Genel Hastanesi, ardından da Lefkoşa Rum Genel Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavisi sürerken bir asker adayının daha sıcak çarpması nedeniyle hastaneye kaldırıldığı haber verildi.

Simerini ve diğer gazeteler yeni vakanın Baf acemi kampında meydana geldiğini yazdı. Habere göre komando olmak için sağlık kontrolünden geçtikten ve sağlam raporu verildikten sonra salı günü, bin 600 metre koşu yaptırılan asker adayı, koşu sonrasında şiddetli baş ağrısıyla Baf Genel Hastanesi’ne kaldırıldı.

Babası, eğitim kampı komutanlarının kendisini defalarca arayarak oğlunun hastaneden çıkarılıp kampa geri gönderildiğini söylediklerini, hatta kamp komutanının “hala komando olup olamayacağı belirlensin diye sabah doktor kuruluna gönderdim” dediğini ancak cep telefonunu aradığında telefonu oğlu yerine bir arkadaşının açtığını ve “Burun kanaması yüzünden yeniden Baf hastanesine kaldırıldı” cevabı aldığını anlattı.

Gazete ikinci vaka hakkında babasının “sıcak çarpması”, RMMO’nun “basit susuzluk ve halsizlik”  hastane doktorlarının ise “güneş çarpması”  nitelemesi yaptığına işaret etti.

Haberde, sıcak çarpması yüzünden günlerdir yoğun bakımda tutulan ilk vakanın durumunun stabil olduğu ve solunum cihazından bugün çıkartılabileceği bilgisi de verildi.