Güney Kıbrıs’ta, Rum Milli Muhafız Ordusu’na (RMMO) alınacak 3 bin profesyonel asker için, 3 Haziran’dan bu yana 3 binden fazla başvuru yapıldığı haber verildi.

Son başvuru tarihi olan 24 Haziran’a kadar, başvuruların daha da artacağını yazan Alithia gazetesine göre, Rum Hükümeti Sözcüsü Nikos Hristodulidis dün şahsi twitter hesabından, başvuruların 3 bin 100’ü geçtiğini yazdı.

Fileleftheros gazetesi ise haberinde, başvuruların 3 bini aşmasının, seçimin, lise diplomasının derecesine göre yapılacağı anlamına geldiğini yazdı.

Fazla başvuru yapılmasının, Rum Savunma Bakanlığı’na, bir yedek listesi oluşturması için imkân tanıyacağına işaret eden gazete, bazı kişilerin vazgeçmesi halinde, bu şekilde bunların yerine hemen başkalarının getirilebileceğini belirtti.

Başvurulara, Rum Yönetimi vatandaşları tarafından aşırı talepte bulunulmasının, Yunanistan’dan başvuru kabul edilmesini gerektirmeyeceğini de kaydeden gazete, 3 bin askerin seçilmesinin, Savunma Bakanlığı ile RMMO’nun programına göre 28–30 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek sağlık testinden geçmelerinin akabinde gerçekleşeceğini ekledi.