Rum Milli Muhafız Ordusu’nun (RMMO) 50 kışlasına güvenlik kamerası takılması için ihaleye çıkıldı. İhaleye yeni bir şart eklenmesiyle gizlilik sorunu ortaya çıktı.

Politis’e göre katılımcı şirketlerden biri, Elektronik Mühendisleri Dairesi’nin ihale şartlarına “ilgilenen ekonomik operatörler ihale şartlarını karşılamak için güçlerini başka operatörlerle birleştiremez” şartını eklemesi üzerine İhale İnceleme Kurulu’na şikayette bulundu ancak Kurul, ihalenin  “hassas güvenlik konusuyla” ilgili olmasından dolayı şikayeti incelemedi.

Habere göre, Elektronik Mühendisleri Dairesi,  ülke güvenliğiyle ilgili bilgilerin açıklanamayacağı gerekçesiyle Kurul’un inceleme yapma yetkisi olmadığını çünkü inceleme için “her bir kışlanın güvenlik sistemi, birliklerin sınıfı ve silahlarıyla ilgili rapor gerektirdiğini” belirterek  bunun da askeri ve diğer hassas malzemenin, bu malzemenin saklama alanlarının, topografik bilgilerinin ve personelin kışla içerisinde ve diğer hassas tesislerde dolaşımıyla ilgili bilgileri açığa çıkaracağı uyarısında bulundu.

Gazete Rum Savunma Bakanlığı’nın, devletin güvenliğiyle alakalı olduğundan, inceleme için her türlü bilgin verilmesiyle ilgili hükmünün bu ihaleden çıkartılmasını istediğini yazdı. İnceleme Kurulu’nun da RMMO kışla alanları, güvenlik sistemleri organizasyonları ve birliklerinin sınıf ve silahları ülke güvenliğiyle alakalı olduğunu, bu nedenle konuyu inceleme yetkisi olmadığını açıkladı.