Rum Milli Muhafız Ordusu’nun (RMMO) Baf’taki bir kışlasında son haftalarda çeşitli hırsızlık olayları yaşandığı, son olarak kışladan silah çalınmaya çalışıldığı bildirildi.

Fileleftheros “Kışladan Hırsızlıklar İçin Önlem Alınıyor” başlıklı haberinde kışlada görevli bazı askerlerin silah deposundan aldıkları silahları, izne çıktıklarında alıp gitmek üzere kışla etrafındaki dikenli tellerin ötesine sakladıklarını ancak durumun zamanında fark edilerek hırsızlığın önlendiğini yazdı.

Asker ailelerinin de, çocuklarına ait cep telefonu ve diğer kişisel eşyalarının çalındığına dair şikayetlerinin arttığını yazan gazete şikayetler üzerine RMMO komutanlığının askerlere, kişisel eşyalarına sahip çıkma çağrısı yaptığını kaydetti.

Aynı gazete Rum Meclisi Savunma Komitesi’nin dünkü toplantısında, RMMO’nun üniforma ihtiyacının karşılanması maksadıyla bütçede ayrılan 800 bin Euro’luk ödeneği serbest bıraktığını yazdı.

Habere göre bu ödenekle, hem yaz döneminde yeni silah altına alınacakların (yeni celp) hem de silah altında olanlara verilecek üniformalar satın alınacak. Rum Savunma Bakanlığı geçen eylül ayında kara ve deniz kuvvetleri için tatbikat üniforması (kamuflaj) ihalesine çıkmış, kasım ayında da ihale iki şirkete verildi. Şirketlerden biri kara, öteki deniz kuvvetlerinin üniformalarını (pantolon ve ceket) hazırlayacak.