Ekologlar ve Çevreciler Hareketi Başkanı Yorgos Perdikis, Rum Milli Muhafız Ordusu’na (RMMO) silah sistemi alımlarından fahiş miktarda komisyon alanlar olduğunu açıkladı.

Simerini, Perdikis’in Sigma TV’nin “Mesimeri ke Kati” isimli programında yaptığı açıklamayı, “megatonluk bomba” diye niteledi.

Habere göre Perdikis, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in 2013 yazında, Trodos’taki yazlık sarayda basına kapalı düzenlenen siyasi parti başkanları toplantısında silah sistemi alımlarından komisyon alanlar olduğunu belirterek “ordunun silah alımları skandalının ekonomik yönü, bankaları batıran skandaldan daha büyük olabilir” dediğine dikkat çekti.

“Silah sistemi alımları için ‘yenen paralar’ devlet tarafından hiç aranmadı” diyen Perdikis, kimilerinin RMMO’ya gereksiz silah ve mühimmat alımlarından da komisyon aldığını, birilerini zenginleştirmek için satın alınan silahların hiçbir zaman değerlendirilmediğini vurguladı.

Ekologlar ve Çevreciler Hareketi Başkanı Yorgos Perdikis, komisyon alımının belirli bir dönemde değil ezelden beridir cereyan ettiğini ve birçok kişinin karıştığını da açıkladı.

Anastasiadis’in bu ifşaatı, zamanın RMMO Komutanı’nın atıl silahlarla ilgili açıklaması üzerine yaptığını belirten Perdikis, Trodos’taki kapalı toplantının 24 Ağustos 2013’te gerçekleştiğini, kendisinin 12 Eylül 2013’te kaleme aldığı mektupla Anastasiadis’i, sorumluların ortaya çıkartılması için bir komisyon kurmaya çağırdığını ancak bu skandalın asla araştırılmadığını söyledi.