ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Edward Royce ile üyesi Eliot Engel’in, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e bir mektup gönderdiği haber verildi.

Haravgi gazetesi dün basına verilen 16 Ağustos 2017 tarihli mektupta, Royce ve Engel’in, “Kıbrıs Cumhuriyeti”nin sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi” içerisinde doğal kaynaklarını kalkındırması yönündeki haklarını tanıdığını belirtti. Habere göre, mektupta, ne Türkiye, ne de bir başka ülkenin “Kıbrıs’ın yetkilerini” kuşkuya düşürmeye hakkının olmadığı savunuldu.

Gazeteye göre, son doğalgaz keşiflerinin, Güney Kıbrıs, Yunanistan ve İsrail’in Avrupa ve tüm Akdeniz’de ekonomik kalkınma için birlikte çalışmalarıyla daha büyük bir işbirliğinin sağlayabileceği değerlendirmesinde bulunan Royce ve Engel, “Türk müdahaleciliğinin” bu hedefi baltalamasına izin verilmemesi gerektiğini iddia etti. 

Rum ve ABD hükümetleri arasındaki yakın ilişkilere güçlü destek de belirten Royce ve Engel, “Türk işgalinin” sonlanması gerektiğini de öne sürdü.