Avrupa Parlamentosu’ndaki (AP) Rum milletvekillerinin, özellikle Suriye’den gelen mültecilerle ilgili krizle baş edilebilmesi için tüm AB ülkelerinin dayanışma yapması gerektiğini belirttikleri bildirildi.

Fileleftheros gazetesinin haberine göre, AKEL’in AP’daki Milletvekili Neoklis Silikiotis, Türkiye-AB arasındaki mülteci kriziyle ilgili eylem planının hayata geçirilmesi çağrısının, AB’nin mültecilerden arındırılmasının hedefleniyor olması nedeniyle kabul edilemez olduğunu söyledi.

Habere göre Silikiotis, söz konusu planın, BM’nin de belirttiği gibi, uluslararası meşruiyeti ihlal ettiğini iddia ederek, en çok mülteci alan ülkelerin hemen desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

EDEK’in AP Milletvekili Dimitris Papadakis ise, en çok mülteci alan ülkelerin desteklenmesinin önemine işaret ederken, Avrupa’nın sınırlarına duvar örmeye son vermesi gerektiğini kaydetti.

Bir diğer AP Milletvekili Eleni Theoharus da, Türkiye’ye suçlamalarda bulunarak, Türkiye’nin Yunanistan’ı ve Avrupa’yı istikrarsız hale getirmeyi amaçladığını ve yeni hedefinin de “Kıbrıs Cumhuriyeti” olduğunu; kolonizasyonu devam ettirdiğini ve burayı mülteciler için yeni güzergah olarak tesis ettiğini iddia etti.