Kathimerini gazetesine söyleşi veren Rum Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Marios Dimitriadis, Kıbrıs (Rum) Havayolları’na ilişkin süreç konusunda bugün birisinin iyimser olmasının mümkün olmadığını ifade etti.

Devlet havayolu şirketinin kurtulmasına ilişkin olarak yeteri kadar çerçeve bırakmayan Dimitriadis,  Ryan Air ve Aegean ile yürütülen müzakerelerin bir sona ulaşmasının da zor olduğunu belirtti.

Ryan Air ve Aegean şirketlerinin, Kıbrıs (Rum) Havayollarının bütünüyle değil, şirketin bazı mal varlığıyla ilgilendiğini söyleyen Dimitriadis, buna bağlı olarak sürece devam edilebilmesi için bazı bilgilerin talep edildiğini belirtti.

Şirketin satılmasının da bugünkü koşullar altında oldukça zor olduğunu belirten Dimitriadis, “Şirketin satılması mümkün olursa, çalışanların işlerini kaybetmemesi en iyi senaryo olurdu” ifadesini de kullandı.

Dimitriadis söyleşisinde ayrıca şirketin kapanması durumunda, devletin yeni bir havayolu şirketi ile alakaya sahip olmayacağını, ancak sadece özel kişileri buna yatırım yapmaları konusunda cesaretlendirebileceğini söyledi.