Bilindiği üzere DİSİ Milletvekili Evgenios Habulas’ın, pulya avının, tüketilmesinin yasak olmasına karşın pulyalarla paylaştığı fotoğraf sosyal medyayı sallamış, yoğun tepki almıştı.

Politis gazetesi ve diğer gazetelere göre Rum Başsavcı Kostas Kliridis konu hakkında yaptığı açıklamada, Habulas’ın bu davranışını ayıplanacak şeklinde nitelendirdi.

Polis Basın Sözcüsü Andreas Angelidis ise yaptığı açıklamada görüş almak için Hukuk Dairesi’ne başvurduğunu, bununla birlikte Hukuk Dairesi’nin, cezai kovuşturma için değil ama tüm konuya ilişkin gelişmelerin takip edilmesi yönünde talimat verdiğini ifade etti.

Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru da konuyu yorumlarken Habulas’ın bu davranışını “ayıplanacak” bir hareket olarak nitelendirdi.

Gazete Habulas’ın bu davranışının İngiliz “Guardian” gazetesine de konu olduğunu ayrıca haberi “Kıbrıslı Milletvekili İle İlgili Öfke” şeklinde verdiğini yazdı.

TEDBİRLER GÜNDEMDE

Politis gazetesine göre Avrupa Sağlık ve Gıda Güvenliği Komisyonu Sözcüsü Enrico Brivio, Rum Hükümeti’nin yaban kuşları için yasadışı tuzakların kurulmasının önüne geçilmesi amacıyla oluşturduğu stratejik plan içerisine “seçici pulya avının” istisna olmasının çıkarılmaması durumunda Güney Kıbrıs aleyhine hukuki tedbirlerin alınacağını ifade etti.

Komisyon’un stratejik planı memnuniyetle karşıladığını dile getiren Brivio, ancak bunun içerisine, tuzaklar kurulmasına olanak tanıyacak istisnaların dahil edilmesi konusunda endişe duyduklarını belirtti.