Rum Polis Genel Müdürlüğü’nün, Başsavcı Yardımcısı Rikkos Erotokritu’nun Başsavcı Kostas Kliridis hakkında yaptığı şikayet ve suçlamaları değerlendirip, araştırmaları sürdürme kararı aldığı belirtildi.

Politis gazetesi ve diğer gazeteler, Rum Polis Genel Müdürlüğü’nün, Başsavcı Yardımcısı Rikkos Erotokritu’nun ifadesi temelinde, Başsavcı Kostas Kliridis’in ifadesini alma gerekliliğini uygun gördüğünü yazdı.

Rum Polis Genel Müdürü Zaharias Hrisostomu’nun dün Başsavcı Kostas Kliridis ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini, ardından mektup gönderdiğini yazan gazete, Hrisostomu’nun mektubunda ortaya çıkan hukuki soruna vurgu yaptığını belirtti.

Habere göre, Polis Genel Müdürü Zaharias Hrisostomu, polisin Erotokritu’nun şikayetlerinin araştırılmasını ileriye götürme niyetinde olduğunu ve izlenilecek soruşturma sürecinin diğer durumlarda uygulananlarla aynı olduğunu ifade etti.

Hrisostomu, böylesi durumda, polisin ifadeler aldığını ve hukuki görüş almak için başsavcılığa başvurduğunu anımsatırken, bu aşamada polisin, hukuki görüş almak için Başsavcı Kliridis’e başvurmasının gerekli olarak görülmediğini dile getirdi.

Simerini gazetesine göre, Rum Başsavcı Kostas Kliridis, gazeteye yaptığı açıklamada, polisin araştırmasına ne müdahale edeceğini, ne de yorumlayacağını ifade etti.

Kliridis, polisin görevini icra ettiğini de söyledi.