Politis gazetesi ve diğer gazeteler, Rum Başsavcı Rikkos Erotokritu’nun, dün, Polis Genel Müdürlüğü’ne giderek şikayetlerde bulunduğunu ve ifade verdiğini yazdı.

Haberi “Hukuki Karışıklıklar-Kurumsal Çıkmaz ve Benzeri Görülmemiş Durumlar Işığında” başlıklarıyla aktaran gazete, Başsavcı Yardımcısı Erotokritu’nun, dün polise giderek şikayette bulunmasının ardından yeni hukuki karışıklıkların, kurumsal sorunların ortaya çıkacağını belirtti.

Erotokritu’nun, hakkında cezai kovuşturmanın ardından şikayetlerde bulunduğuna dikkati çeken gazete polisin, Erotokritu’nun şikayetlerinin araştırılmasının ileriye götürülmesine karar vermesi durumunda, ciddi hukuki ve kurumsal sorunların ortaya çıkacağını, bununla birlikte anayasa gereği son sözün başsavcıya ait olduğunu yazdı.

Gazete Başsavcı Erotokritu’nun verdiği ifadenin tamamlanmasının ardından, yanıtlanması gerekecek sorunun  “hakkındaki cezai kovuşturmanın başlamasının mazur gösterilip gösterilmeyeceği” olduğunu belirtirken bunun ötesinde anayasanın başsavcıya atıfta bulunduğunu yazdı.

Habere  göre Başsavcı Erotokritu’nun dün polise verdiği ifade  7 saat sürerken, Erotokritu ifade vermeye bugün de devam edecek.

Erotokritu, yaptığı açıklamada, kendisinin yok edilmesini arzulayanların kötü niyetinden söz etti.

Erotokritu açıklamasında ayrıca polise verdiği ifadenin ayrıntılarına değinmekten de kaçındı.

Rum Polis Basın Sözcüsü Andreas Angelidis ise yaptığı açıklamada polis tarafından atılacak olan ileriki adımlardan bahsetmek istemezken bunun, Erotokritu’nun ifadesinin incelenmesinin ardından ileriki adımlara karar verileceğini söyledi.

KLİRİDİS İDDİANAME HAZIRLIYOR

Alithia gazetesi elde ettiği bilgilere atıfta bulunarak Rum Başsavcı Kostas Kliridis’in, Başsavcı Yardımcısı Rikkos Erotokritu için iddianame hazırladığını yazdı.

Gazete Erotokritu hakkındaki suçlamaların, “kamu çalışanının rüşvet alması ve yolsuzluk yapmasıyla” ilgili olduğunu da anımsattı.

DİSİ VE AKEL’DEN ENDİŞE

Alithia gazetesi bir başka haberinde AKEL ve DİSİ’nin açıklamalarına yer verdi.

Habere göre DİSİ, son günlerde yaşanan gelişmelere ilişkin olarak endişelerini dile getirirken, kurumlara saygı duyulmasından ve anayasanın öngördüklerinin yerine getirilmesi gerekliliğinden söz etti.

AKEL Polit Bürosu ise dün akşam gerçekleştirdiği toplantı çerçevesinde konu hakkındaki yoğun endişesini dile getirdi ve halkın, Başsavcılıkta gelişen olaylara ilişkin duyduğu hayal kırıklığını da gündeme taşıdı.

AKEL, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in tavrı konusunda da endişelerini belirtti.