Politis gazetesi Yunanistan’daki askeri okullarda okuyacak kişi sayısını belirleyen Rum Bakanlar Kurulu’nun 2015-2016 akademik yılında, Yunan deniz ve hava harp okullarına geçmişe göre daha fazla öğrenci yollanmasına karar verdiğini kaydetti.

Gazete, bu gençlerin okullarını bitirdikten sonra Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi”nin daha iyi gözetiminin yapılması için RMMO’nun sahip olacağı yeni hava savunma sistemleri ve yüzer araçlarla ilgili görevlerde bulunmaya çağrılacağını belirtti.

Rum hükümetinin 2015 yılı bütçesinde 4 adet insansız hava aracı (UAV) alınmasının öngörüldüğünü kaydeden gazete, alım prosedürünün nasıl olacağına henüz karar verilmediğini belirtti. Gazete, uçakların silah taşımayacağını, sadece uçtukları bölgeden doğrudan görüntüler aktaracak elektronik sistemle donatılacağını ve düşman radarlarına yönelik karşı-önlem sistemine sahip olabileceğini kaydetti.

İncelenmekte olan ikinci bir programın ise açık deniz gemileri alınması olduğunu aktaran gazete, bu gemilerin devriye görevinde bulunacağından söz etti.

Bir de silahlı kuvvetler için bağımsız iletişim ağı oluşturulacağını kaydeden gazete, böylece Rum Telekomünikasyon İdaresi’ne (Cyta) bağımlı olunmayacağını belirtti. Bu konuda toplantı yapıldığını ve prosedürün ilerlediğini aktaran gazete, böyle bir karar alınırken Cyta’nın özelleştirilmesi ihtimalinin de göz önünde bulundurulduğunu yazdı.