Rum devlet hastanelerinin acil doktor açığı bulunduğu, sadece Lefkoşa ve Limasol’da 48 doktora daha ihtiyaç olduğu haber verildi.

Fileleftheros, “Hastaneler Toptan Çöküşte… PASİKİ Sağlık Bakanlığı’nı Tamirci Gibi Davranmakla Suçladı” başlıklı haberinde, sektör çalışanlarının Sağlık Bakanlığı’nın hastanelerdeki doktor açığını kapatmak için yaptıklarını yetersiz bulduklarını yazdı.

Habere göre, ¬Tüm Kıbrıs Devlet Doktorları Sendikası (PASİKİ) Başkanı Sotiris Kumas, “Hastaneler toptan çöküyor ve Sağlık Bakanlığı sorunları top yükün çözecek önlemler almak yerine tamirci gibi teker teker, kapanma tehlikesindeki kliniklerle uğraşıyor. Hoş olmayan durumlarla karşılaşmamak için onlarca doktor istihdamı gerekir” dedi.

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in inisiyatifiyle daha önce masaya yatırılan doktor açığı meselesinde 28 istihdama karar verildiğini ancak bu sayının emekli olan veya istifa edenlerden oluşan boşluk olduğunu vurgulayan Kumas, “Her bir hastane ve bölümdeki doktor ihtiyacını branşlarına göre detaylı bildirdik. Yapılması şart istihdam sayısı 70” diye konuştu.

Kumas’a göre Lefkoşa’da acilen 31, Limasol’da 17, Larnaka’da 6, Baf’ta 6, Mağusa’da 7, Poli Hirsofu’da 1 yeni istihdam yapılması gerekiyor.

Makarios Hastanesi’nde de 4 yenidoğan uzmanına acil ihtiyaç var.