Fileleftheros gazetesi “Kadis, Eğitimle İlgili Güven Yaratıcı Önlemler Önerdi” başlığıyla aktardığı haberinde, Rum Eğitim ve Kültür Bakanı Kostas Kadis’in, söz konusu eylem planının, eğitimin, çözüm çabalarındaki önemini gösteren birtakım önerilerle ilgili olduğunu söylediğini yazdı.

Habere göre Kadis, iki toplumun öğrencileri, eğitimcileri ve üniversiteleri arasında kültür, çevre ve ortak miras konularında işbirliği yapılabileceğine dikkat çekerken, Kıbrıslı Türk ve Rum öğrencilerin, ortak yarışmalar gibi faaliyetlerle yakınlaştırılabileceğini belirtti.

Kadis, eylem planının siyasi bir içeriği bulunmadığını; tanınmayla veya yaraları deşecek hassas konularla alakalı olmadığını söyledi.

Eylem planında ortak kültür, Kıbrıs’ın doğası ve gelenekleri, ortak ahlak ve etik ile ilgili konuların bulunduğunu belirten Kadis, çevre eğitimiyle ilgili analitik programları da Kıbrıslı Türklerle paylaşabileceklerini kaydetti.

Kadis, Kıbrıslı Türk ve Rum eğitim sendikalarının işbirliği içerisinde olduğunu da anımsatarak, bu işbirliğinin daha da geliştirilmesi perspektiflerinden bahsetti.

Habere göre Kadis, devlet okullarında zorunlu Türkçe eğitimiyle ilgili bir soruya ise olumsuz yanıt vererek, bunun çözümden sonra kendilerini meşgul edeceğini kaydetti.