Politis haberi “İthal/İhraç Edilen ve İşgal Bölgelerindeki Kumarhanelerden Kazanç Olarak Bildirilen Paralar MOKAS ve Vergi Dairesi’ne Bildirilecek” başlığıyla aktardı.

Gazete, Rum Gümrük Müdürlüğü’nün sınır kapılarında görev yapan gümrük memurlarına, artık bu tür konuların daha sıkı denetleneceği ve aynı gün, araştırılmak üzere Vergi Dairesi’ne MOKAS’a bildirileceği yönünde emirname gönderdiğini yazdı.

Gazeteye göre Sayıştay Başkanlığı’nın, denetimlerin yeterli olmadığı ve yalnız MOKAS’ın değil Vergi Dairesi ve Polis Narkotik Şube’nin de müdahil edilmesi tavsiyesi üzerine Rum Gümrük Müdürlüğü yeni bir uygulama başlatıyor.

Gümrük Müdürlüğü Basın Sözcüsü Hristos Hristu bazı kişilerin, Güney’e götürmeye veya Güney’den çıkarmaya çalıştıkları paraları KKTC’deki kumarhanelerde kazandıklarını beyan etmekte olduklarını, bazılarının ise yanlarındaki paraları beyan bile edemediklerini, böyle durumlarda paralara el konulduğunu söyledi.

Personel ve zaman sıkıntısı gibi bazı güçlükler dolayısıyla gerekli araştırmanın yapılmasında zorluklar yaşandığını da belirten Hristu, Sayıştay Başkanlığı’nın tavsiyesi üzerine, bu gibi durumlarda konunun derhal MOKAS ve Vergi Dairesi’ne bildirilmesine başlandığını anlattı.

Yanlarındaki parayı KKTC’deki kumarhanelerde kazandıklarını beyan edenlerin, beyanlarının doğruluğunun denetlenemediği de belirtilirken, Sayıştay Başkanlığı’nın, paranın KKTC’deki kumarhanelerden edinildiği beyanının kabul edilip edilmeyeceği konusunda politika belirlenmesini tavsiye ettiği kaydedildi.