Rum Hükümeti’nin, Rum ekonomisinin durağanlıktan çıktığını açıkladığı haber verildi.

Alithia gazetesi’nin “Hükümet: Durağanlığın Sonu” başlıklı haberine göre, Rum Hükümeti Sözcü Vekili Viktoras Papadopulos, Trodos’taki yazlık başkanlık konutunda dün gerçekleştirilen bakanlar kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, altı aylık mali politika raporuna değindi ve Rum ekonomisinin, gerek 2015 yılının ilk çeyreği, gerek de ikinci çeyreğinde, 2015 bütçesinde öngörülen 0,4 büyüme oranının aksine, yüzde 1 oranında büyüme oranı gösterdiğini ifade etti.

İçte ve dışta yapılan tahminlerin aksine, Rum ekonomisinin iyileşme işaretleri gösterdiğini yazan gazete, bundan dolayı ekonominin durağanlıktan çıktığını ve öngörülerin de 2015 yılının gerçek bir büyümeyle kapanacağını gösterdiğini belirtti.

Gazeteye göre bunun kutlama yapma zamanı olmadığını da söyleyen Papadopulos, bunun Rum halkının sıkıntı ve fedakârlıklarının bir sonucu olduğunu öte yandan aynı inanç, aynı strateji ve iradeyle devam etmelerinin önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Gazeteye göre, DİSİ Başkanı Averof Neofitu ise açıklamasında, büyümenin dış unsurlar dış faktörlerden etkilenmemesi durumunda, yüzde 1,5 ile 2’ye ulaşmasının beklendiğini ifade etti.