Limasol’a bağlı “Episkopi”de (Yalova) yaşayan yaşlı bir Kıbrıslı Rum’un yasadışı kaldığı söylenen Kıbrıs Türk evinden çıkarılması yönünde karar alındığı haber verildi.

Politis gazetesi Rum İçişleri Bakanlığı’na bağlı Kıbrıs Türk Malları Vasiliği’nin, Kıbrıs Türk evlerinde yasadışı olarak kalanlara karşı başlattığı “temizlik operasyonunun” sürdüğünü yazdı.

Dün sıranın, son 38 yıldır Episkopi’de kalan yaşlı bir Kıbrıslı Rum göçmene geldiğini kaydeden gazete, yalnız ihtiyarın kalp sorunları olduğunu ve evinin yanında kendisine bakan akrabalarının yaşadığını belirtti.

Bahse konu Kıbrıslı Rum’u evden çıkarma çabalarının ve bakanlığın tutumunun tepkiye neden olduğunu aktaran gazete, Kıbrıslı Rum’un yakınlarının “nüfusun hassas grupları karşısında acımasız davranıldığı” eleştirisinde bulunarak durumu protesto ettiğini kaydetti.

Gazete ancak bunun madalyonun bir yüzü olduğuna dikkat çekti.

Habere göre İçişleri Bakanlığı ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada Kıbrıslı Rum’un o evde yasadışı olarak kaldığını, kendilerinin Kıbrıslı Rum’a başka bir ev bulduğunu ve bu ev için başvuru yapması çağrısında bulunduğunu belirtti.

Ancak Kıbrıslı Rum’un yaklaşık bir buçuk yıldır her türlü işbirliğini reddettiğini vurgulayan Bakanlık, mevcut kriterler temelinde iki odalı söz konusu evin çocukları olan bir aileye verilmesi gerektiğini ve maddi sorunlarla karşı karşıya olan böyle bir ailenin bulunduğunu belirtti.

Bakanlık Kıbrıslı Rum’un yasal olmayan durumunun ortaya çıkmasının ardından evde kalmak için başvuruda bulunduğu, ancak evde daha kalabalık bir göçmen ailenin yaşayabileceği göz önünde bulunularak başvurunun reddedildiği bilgisini de verdi.