Rum İçişleri Bakanlığı’nın, Larnaka’da Piyale Paşa Caddesi’nin bir kısmında isim değişikliği yapılmasına karşı olduğu haber verildi.

Rum İçişleri Bakanı Sokratis Hasikos’un, Larnaka Belediye Başkanı Andreas Luruciatis’in Piyale Paşa Caddesi’nin bir kısmına Tasos Mitsopulos Caddesi isminin verilmesi kararını “kabul edilmez” olarak nitelendirdiği kaydedildi.

Haravgi gazetesinin haberine göre, Larnaka Belediyesi’nin bu kararla ilgili düşüncesini sorması üzerine Hasikos olumsuz yanıt vererek, Luruciatis’e konunun siyasi boyutunu hatırlattı.

Gazetenin edindiği bilgilere göre, Hasikos, yanıt mektubunda, Piyale Paşa Caddesi’nin isim değişikliğinin kabulünün, KKTC’deki yer isimlerinin değiştirilmesinin kabul edilmez olduğuna dair değişmez pozisyonlarına ters düştüğünü ve çelişki yarattığını vurguladı.

Hasikos, Larnaka’da Piyale Paşa Caddesi’nin geçtiği Kıbrıs Türk semti Skala’da böyle bir değişikliğe rıza göstermesinin mantıksız olacağını belirtti.

Belediyelerle ilgili yasada yollara isim verilmesi ve buna ek olarak yollarda isim değişikliğinin yapılması konusunda İçişleri Bakanı’nın rızasının istenmediğine işaret eden Hasikos, buna rağmen hayatını kaybeden Tasos Mitsopulos’un Larnaka ve tüm Güney Kıbrıs’a yaptığı büyük katkılar da göz önünde bulundurularak, kararın yeniden incelenmesini ve Kıbrıs Türk semti Skala dışında bir başka sokakta isim değişikliği yapılmasını önerdi.

Haberde, Piyale Paşa Caddesi’nin bir kısmında isim değişikliği yapılması kararının Larnaka Belediye Başkanı’na ait olduğu ve Belediye Meclisi’nin bu yönde herhangi bir kararı olmadığı savunuldu.

Bilindiği üzere Tasos Mitsopulos, Savunma Bakanlığı görevini devraldıktan kısa bir süre sonra, anevrizmaya bağlı beyin kanaması ve geçirdiği kalp krizi sonucunda  22 Mart 2014 tarihinde hayatını kaybetmişti.