Rum kesiminde, sağlık sektöründe son bir ay içerisinde meydana gelen ciddi boyuttaki olayların, sağlık sisteminin çökmekte olduğunu gösterdiği ifade edildi.

Fileleftheros gazetesi “Sağlık Sistemi Çöküyor” başlığıyla manşete çıkardığı haberinde, Rum kesimindeki hastanelerde hiçbir bölümün doğru bir şekilde kadrolaştırılmadığını ve üç çalışandan birinin kadrosuz olduğunu belirtti.

Rum kesimindeki sağlık sektöründe çalışan 2 bin 930 hemşireden 830’unun, belli süreli sözleşmelerle çalıştırılmakta olduğunu kaydeden gazete, kamu sektöründe hizmet veren 700 doktordan 300’ünün de kadrosuz olduğuna dikkati çekti.

Hiçbir devlet hastanesi ve bu hastanelerdeki hiçbir bölümde doğru hiyerarşi bulunmadığına vurgu yapan gazete, doktorların, ihtiyaçları olan ilaçlara sahip olmadıklarını, hemşirelerin de malzeme eksikliğinden yakınmakta olduklarını ifade etti.

Rum kesiminde her doktorun her gün 50–60 hastaya hizmet etmek zorunda olduğunu da ifade eden gazete, bu husustaki müsaade edilen uluslararası güvenlik sınırlarının doktor başına 25 kişi olduğunu ekledi.

Haravgi gazetesinde yer alan haberde ise, yeni tıbbi teçhizatların çöpe atıldığına dair suçlamalara yer verildi.