Rum Meclis’inin dünkü oturum öncesinde KKTC’nin ilanını kınadığı haber verildi.

Haravgi gazetesi Rum Meclisi’nin yayımladığı bildiride, ada için önemli bir konu olan barış ve güvenliğin sağlanması talebini dile getirdi.

“Kıbrıs sorununa işgali ortadan kaldıracak ve tüm halkın; Kıbrıslı Rumların, Kıbrıslı Türklerin, Maronitlerin, Ermenilerin ve Latinlerin haklarını sağlayacak adil, sürdürülebilir ve işlevsel çözüm bulunmasına yönelik mücadeleye bağlılığını” dile getiren Rum Meclisi, Kıbrıs sorunundaki görüşmelerin önemli bir dönüm noktasında olduğu bir dönemde bulunduğunu belirterek, Türkiye’ye “Kıbrıs Cumhuriyeti aleyhindeki yayılmacı taleplerini terk etmesi” çağrısında bulundu.

KINAMA ETKİNLİKLERİ

Alithia gazetesi ise Rum öğrencilerin, KKTC’nin kuruluş yıldönümü dolayısıyla, “Kıbrıs Cumhuriyeti  - Özgür  - Birleşik Vatan” sloganıyla 15 Kasım tarihinde düzenlenecek olan “anti-işgal” etkinliğine yoğun bir katılım göstermesinin beklendiğini yazdı.

Habere göre “Tüm Kıbrıs Öğrenci Koordinasyon Komitesi” (PSEM) Lefkoşa Rum kesimi, Limasol, Larnaka ve “Mağusa”da gerçekleştirilecek etkinliklerle ilgili duyuru yaptı.

Lefkoşa Rum kesimindeki etkinliğin Orfea Stadyumu’nda gerçekleştirileceğini belirten PSEM,  Yunanistan’da 17 Kasım 1973’te Politeknik Okulu öğrencilerinin cuntaya karşı ayaklanmalarının yıldönümünü dolayısıyla bazı bölgelerde 17 Kasım’da etkinlikler düzenleneceğini, bazı bölgelerdeyse bunun 15 Kasım tarihinde “anti işgal” etkinlikleriyle birleştirileceğini belirtti.

Rum Eğitim Bakanlığı ise yaptığı açıklamada, öğrencilere, “istila ve sahte devletin ilanını kınama mesajlarını gereksiz zıtlaşmalar ve ağız kavgalarından uzak durarak, birlik ve beraberlik ruhu içerisinde yollamaları” çağrısında bulundu.