İpotekli malların satışına ilişkin yasa tasarısının Meclis’te görüşülmesi ve oylanması daha önce dört kez ertelenmişti.

Rum basını, ipotekli malların satışı yasasının, bugün Meclis’te ele alınacak olması haberine gerek manşetlerden, gerekse iç sayfalarda geniş bir şekilde yer verdi.

Haberi “Ülkenin Geleceği ve Şimdiki Durumu İçin Saat Sıfır- Her Şey Terazide-Tüm Gözler Meclis’te” başlıklarıyla veren Simerini gazetesi, Rum Meclisi’nin bugün sabah 10:30’da toplanmasının beklendiğini, oturum öncesinde partilerin meclis grup sözcüleri ile parti başkanları veya temsilcilerinin de bir araya geleceğini yazdı.

Gazete, Rum Meclisi Maliye ve İçişleri Komiteleri’nin dün uzun bir toplantı gerçekleştirerek, ipotekli malların satışına ilişkin beş yasa tasarısının bugün için Meclis’e gönderilmesini kararlaştırdığını da belirtti.

Rum Meclis çevreleri, dengelerin çok hassas olduğu ve ilk bakışta, yasa tasarısının, son anda bir şey çıkmasını ihtimal dışı bırakmayarak, oy çokluğuyla onaylanacağı değerlendirmesinde bulunduklarını yazan gazete, oylanacak ve alacaklıların tepkisine neden olacak yasa tasarısının, Rum Yönetimi Başkanı tarafından geri gönderilmesinin de ihtimal dışı bırakılmadığını belirtti.

Alithia gazetesi “İpotekli Malların Satışına İlişkin Meclis’te Büyük Gün-Her Şey İnce Bir Çizgide” başlığını kullanırken, söz konusu yasa tasarısının, oylanıp oylanmayacağı, değiştirilip değiştirilmeyeceği veya reddedilip edilmeyeceğinin henüz bilinmediğini ve her şeyin ince bir çizgide olduğunu yazdı.

Politis gazetesi ise haberi “Partiler, Kararların Sorumluluğunu Rum Yönetimi Başkanı’na Atıyor” başlığıyla aktarırken, Haravgi gazetesi “Sorumluluk Zamanı- Trajedinin Son Faaliyeti Bugün Meclis’te”, Fileleftheros gazetesi ise “Oylamadan Sonra Tedirginlik” başlıklarını kullandı.