DİKO partisinin Avrupa Parlamentosu’ndaki milletvekillerinden Kostas Mavridis’in, Brüksel’de Kürt milletvekili Selma Irmak ve Kürt eğitim örgütlerinden bir heyetle görüştüğü haber verildi.

Fileleftheros gazetesi, görüşmede dokunulmazlığın kaldırılması, Kürt meselesinde yaşanan gelişmeler, Türk rejimi tarafından Kürt okullarının kapatılması, aynı zamanda Avrupa Parlamentosu’nun Kürtlerin Türkiye’deki sesinin desteklenmesi ve güçlendirilmesine ilişkin faaliyetlerine dair konuların ele alındığını yazdı.

Gazete, Selma Irmak’ın kısa zaman önce dokunulmazlığı kaldırılan 138 milletvekilinden biri olduğunu da anımsattı.

RUM MECLİSİNDEN HDP KONUSUNDA TÜRKİYE’YE KINAMA

Gazete başka bir haberinde ise, Rum Meclisi’nin, onayladığı bir kararda, Türkiye Hükümeti’nin “Halkların Demokratik Partisi (HDP)” milletvekilleri ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) diğer muhalefet üyeleri aleyhindeki tavrını, kabul edilemez olarak nitelendirdiğini yazdı.

Gazeteye göre Rum Meclisi, AB, AB kurumsal organları, BM aynı zamanda BM Güvenlik Konseyi Daimi üyeleri ve genel olarak uluslararası topluma, bu faaliyetleri reddetmeye ve Türkiye’ye esaslı şekilde baskı yapma çağrısında da bulundu.

Haberde, Türkiye hükümetinin milletvekilleri aleyhindeki tavrının kınandığı karar konusunda AKEL’in çekimser kaldığı ve oylamanın ertelenmesini istediği de ifade edildi.

Gazeteye göre Rum Meclisi bahse konu kararda, “Türkiye’nin 1974 yılından bu yana silahları ve Türk Ordusu’nu kullanarak, bütün Kıbrıs halkının insanlık hakları ile Avrupa toprağı olan Kıbrıs Cumhuriyeti’nin bağımsızlık, egemenlik ve toprak bütünlüğünü ihlal edip ayaklar altına aldığı” iddialarına da yer verdi.