Fileleftheros gazetesine konuşan Savvidu, Kıbrıslı Türklerle ilgili konular da dahil, yetki alanına giren çeşitli alanlarda açıklamalarda bulundu.

Habere göre “Kıbrıslı Türklerden şikayet alıyor musunuz?” sorusuna karşılık “Ofisim, devlet dairelerinde eşit muamele talebi konusunda uzun zamandır Kıbrıslı Türklerin bir müttefikidir” yanıtını verdi.

Kıbrıslı Türklerden aldığı şikayetlerin çoğunlukla Türk dilini kullanma hakları, Kıbrıs Rum tarafından sahibi oldukları mallar hakkında bilgiye erişim, mallarıyla ilgili haklarının diğer boyutları, çocuklarına vatandaşlık verilmesiyle ilgili olduğunu anlatan Savvidu, yakın zamanda öğrencilerin saldırılarında olduğu gibi ırkçı bir şekilde kendilerinin hedef alınmalarına müdahale etmeye de çağrıldığını belirtti.

Savvidu, ofisinin basın bülteninde de vurgulandığı üzere, saldırıların, sadece mağdurların bizzat kendilerini değil, Kıbrıs Türk toplumunu da inciten nefret suçu niteliği taşıdığını belirtti.

Savvidu, aynı zamanda, Kıbrıslı Türklere karşı nefret suçlarının, çözüme ulaşma ve barış içerisinde yaşama çabalarını da dinamitlediğini vurguladı.