Rum Ombudsman’ın, Rum Milli Muhafız Ordusu’na (RMMO) üç bin profesyonel asker alınmasına yönelik açılan münhalın, yasalara aykırı olduğundan tekrarlanmasını önerdiği haber verildi.

Alithia gazetesi Rum Ombudsman Eliza Savvidu’nun, asker alımı için açılan münhal sadece belirli yaş aralığındaki erkeklere yönelik olduğundan yasalara aykırı olduğuna işaret ederek münhalın yeninden açılmasını önerdiğini yazdı.

Habere göre konuyla ilgili hazırladığı raporda, çalışmada erkekler ile kadınlar arasında eşit muamelede bulunulmadığını ve ayrımcılık yapıldığını belirten Savvidu, Rum Savunma Bakanlığı’na cinsiyet ya da yaş sınırı nedeniyle ilk münhala başvuramayan kişilere fırsat verilmesi için yeni bir münhal açması önerisinde bulundu.

Öte yandan konuyla ilgili gazeteye değerlendirmelerde bulunan Rum Ombudsman ofisi yetkililerinden Eleni Hacıtofi, mesleki araştırma yapıldıktan sonra Rum Savunma Bakanlığı’na tavsiyede bulunulduğunu belirterek, tavsiyeye uyulmadığı taktirde birimin bir şey yapmayacağını belirtti.

Hacıtofi, bir vatandaşın münhal sadece erkeklere yönelik oluğundan başvuruda bulunamadığına dair şikayette bulunması durumunda ise yasaların kendilerine ceza kesme gibi imkanlar sağladığını anlattı.

Bakanlığın yapılan tavsiye konusunda herhangi bir icraata bulunmadığını söyleyen Hacıtofi, aynı zamanda konuyla ilgili kendilerine bir şikayetin gelmediğini de belirtti.