Güney Kıbrıs’ta Solea bölgesinde dört gün süren çalışmanın ardından beşinci gün söndürülebilen yangın için verilen mücadelenin erken kaybedildiği belirtildi.

Politis gazetesi yukarıdaki başlıkla verdiği haberinde, Rum Orman Dairesi’nin, yangında her şeyin baştan yanlış gittiği ve ormanın korunmasına yönelik mücadelenin yangının çıktığı ilk saat kaybedildiğine dair söylenip yazılanları resmi bir şekilde teyit ettiğini yazdı.

Habere göre Rum Meclisi İçişleri, Tarım ve Çevre Komiteleri toplantısına katılan Orman Dairesi Müdürü Takis Çindidis buradaki konuşmasında, “Birçok kötü şarttan ötürü olayın ilk saatinde kaybettiğimiz bir mücadeleydi” sözlerini kullandı.

Çindidis, ilk saatin ardından bölge koşulları nedeniyle olguların çok zorlaştığını söyledi.

Haberde Çindidis’in mücadelenin ilk andan kaybedildiğini teyit ettiğini, ancak söylenilenler ve yazılanlardan farklı olarak, İtfaiye Dairesi Müdürü Maros Trangolas’in söylediği gibi, yangına zamanında müdahale etme zayıflığını, yetkililerin hata, ihmal ya da zayıflığına değil, itfaiyenin çalışmasını engelleyen birçok kötü şarta bağladığını yazdı.

LİMASOL’DA YANGIN

Gazete bir başka haberinde Limasol’da dün öğle saatlerinde “Anoyira”, “Pahna” ve “Dora” köyleri arasında yangın çıktığını yazdı.

Haberde 17.40’ta kontrol altına alınan yangında yarım kilometrekarelik alandaki yabani bitki örtüsüyle harnup ve zeytin ağaçlarının yandığı aktarıldı.