Politis’in haberine göre, sözde “Mağusa Polis Müdürü” Kostas Sotiriu Hava Operasyonları Birimi Komutanlığı’na, Havaalanları Güvenlik Müdürlüğü’nde bulunan Andonis Papakonstantiu da sözde “Mağusa Polis Müdürlüğü”ne, daha önce Hava Operasyonları Birimi Müdürlüğü yapan Panayotis Çakkis ise Telekomünikasyon birimine atandı.

Sözde “Omorfo (Güzelyurt) Müdürlüğü”nde görev yapan Avraam Haralambus Havaalanları Güvenliği Müdürlüğü’ne atandı. Sözde “Omorfo Müdürlüğü”nde müfettiş yardımcılığında bulunan Nikoalas Mavroyenis müfettiş muavinliğine, idari müfettiş yardımcılığı yapan Konstantinu Yeorgiu ise aynı birimde müdür muavinliğine getirildi.

Gazete, Rum Merkezi Cezaevi’nde kalan tek polis subayı Lazaros Lazaru’nun da dün istifa ettiğini, daha önce de iki meslektaşı istifa ettiğinden cezaevinde polis subayı kalmadığını yazdı.

Fileleftheros ise, görevleri haricinde Limasol’da ikamet eden bir Rus işadamı için de çalışan iki polisin görevlerinden istifa ettiğini bildirdi.

Habere göre, Limasol Polis Müdürlüğü’nün farklı kademelerinde görevli polislerden, beylik silahı da olan bir tanesi, adı belirtilmeyen Rus işadamına belirli zamanlarda “korumalık” yapıyordu. Hatta bunun için görevli olduğu Polis Müdürlüğü’nden ödeneksiz izin aldığı ortaya çıktı. İkinci polis ise sadece eşlik ederken görüldü. Konunun öğrenilmesi üzerine müdürlüğe çağrılarak bildiklerini söylemeleri istendiğinde de iki polis istifa etmeyi seçti.