Alithia, “Kıbrıs-Rusya Ekonomik İşbirliği Protokolü” başlıklı haberinde Rum-Rus hükümetler arası ekonomik işbirliği komitesi toplantısında imzalanacak olan protokol metninin Rusya Ekonomik Kalkınma müsteşarı Nikoly Podguzov başkanlığındaki Rus heyetle görüşülüp hazırlandığını yazdı.

Habere göre Haris Yeorgiadis “stratejik ortak” diye nitelediği Rusya ile ekonomik işbirliğini geliştirmeye önem verdiklerini anlattı. Protokolün, iki taraf arasındaki mevcut ticaret, enerji, tarım ve turizm alanlarındaki işbirliği olanaklarını; eğitim, bilim ve kültür alanlarında işbirliğinin geliştirilmesi olanağını ve ticari denizcilik, telekomünikasyon ve teknik askeri işbirliği gibi yeni alanlarda işbirliği perspektiflerini yansıttığını söyledi.

Rum Maliye Bakanı Rusya ile AB arasındaki ilişkilerin normalleşmesini ve işbirliği inisiyatiflerinin canlanmasını dört gözle beklediğine işaret ederek Anastasiadis’in Moskova ziyaretinin Rum-Rus siyasi bağlarının daha da pekiştirilmesi çerçevesinde olduğunu söyledi.

Rusya Ekonomik Kalkınma Müsteşarı Podguzov da, Rum Maliye Bakanı ile verimli bir görüşme yaptıklarını ve bir çerçeve belirleyerek protokolün Putin ve Anastasiadis tarafından imzalanması zeminini hazırladıklarını söyledi.

Fileleftheros habere “Rusya İle Ticaret ve Enerji Protokolü... Anastasiadis ve Putin Moskova’da İmzalayacak” başlığını attı ve Rum tarafında tamamlanan ekonomik işbirliği protokol metninin Maliye Bakanı Haris Yeorgiatis ve Rusya Ekonomik Kalkınma Müsteşarı Nikolay Podguzov tarafından parafe edildiğini kaydetti.

Politis haberi, “Hükümetler Arası Ekonomik İşbirliği Komitesi... Kıbrıs-Rusya İşbirliğinin Teyidi” başlığıyla okurlarına aktardı.