Politis ve diğer gazeteler yüksek gerilim (132 KW)  hatlarının kopması sonucu bölgede yangın çıktığını ancak helikopterin iki pilotunun, sorun olmasına rağmen MI 35’i Baf Askeri Hava Üssü’ne indirmeyi başardığını yazdı.

“MI35’in motoru arızalandığı için düşük irtifada uçarak mı yüksek gerilim hatlarını kopardığı yoksa sorunun hatları koparmasının ardından mı meydana geldiğinin” dün akşamüzerine kadar anlaşılamadığına dikkat çeken gazete RMMO’dan bir kaynağın, “Sebep ne olursa olsun, önemli olan helikopterin güvenle üsse inmiş olmasıdır” sözüne vurgu yaptı.

Gazete vukuatın yaşandığı aynı bölgede 2002’de de RMMO helikopteri düştüğünü ve o kazada RMMO Komutanı Korgeneral Evangelos Florakis ile birlikte çeşitli rütbelerden 4 RMMO mensubunun öldüğünü hatırlattı.

Habere göre Rum polisi, AİK’e ait yüksek gerilim hatlarının, düşük irtifada uçan helikopterin pervanesinin yarattığı yüksek hava basıncından koptuğunu, kabloların düştüğü tarlalarda yangın çıktığını, bölgeden geçen yolun saatlerce kapalı kaldığını açıkladı.