Alithia gazetesi, raporda en dikkat çekici konulardan birinin, Rusya’daki Rum askeri ataşenin sağlık masrafları olduğunu belirtti. 

Ailesiyle birlikte Rusya’da kalan ataşenin, 2012 yılından 2016 yılına kadar sağlık tedavi masraflarının 101 bin 375 bin Euro olduğunu yazan gazete, ancak ataşenin hiç hastalık raporu almadığı göz önünde bulundurulduğunda kafalardaki soru işaretlerinin büyüdüğünü belirtti. 

Haberde ataşe ve ailesinin sağlık masrafları içerisinde, ameliyatlar, elektroterapi masajları, diş tedavileri ve sağlıkla ilgili diğer harcamaların bulunduğu aktarıldı.

DOKTORLAR, ASKERİ HASTANE, TAŞIMACILIK MASRAFLARI, NAKİL ALMAMAK İÇİN HASTALIK İZNİ, TELEFON FATURASI…

Raporda, üç askeri doktorun yasadışı olarak çalıştığının saptandığını kaydeden gazete, öte yandan askeri hastanenin yeni koğuşunun 2016 yılında teslim alındığı ancak hala kullanılmadı belirtildi. 

Fileleftheros gazetesi ise, raporda RMMO’nun askerlerin taşınması için fazla harcama yapıldığından söz edildiğini yazdı. Rapora göre bir asker için özel taksinin tutulduğu durumların olduğuna işaret eden gazete, Sayıştay’ın otobüs ayarlanabileceğini belirttiğini aktardı. 

Raporda bir askerin, nakil almamak için sürekli hastalık iznine çıktığının da kaydedildiğini belirten gazete, rapora göre RMMO’nun 2016 yılı telefon faturasınınsa önceki yıla göre az bir düşüş göstererek 3 milyon 101 bin 352 Euro olduğunu kaydetti.