Güney Kıbrıs’ta yapılan bir kamuoyu yoklamasına göre vatandaşların Rum siyasi parti liderleriyle ilgili görüşleri konusunda “tehlike çanlarının çalındığı” belirtildi.

Fileleftheros gazetesi, DİSİ Başkanı Averof Neotifu’nun yüzde 22 ile halkın en çok olumlu görüşünü alan siyasi lider olarak birinci sırada yer aldığını yazdı.

Noefitu’yu yüzde 18 ile Çevreciler ve Ekologlar Hareketi Genel Sekreteri Yorgos Perdikis’in takip ettiği belirtilen haberde, AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun da yüzde 15 oranında olumlu görüş toplayarak üçüncü sırada olduğu kaydedildi.

Gazete, DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos ile Vatandaşlar İttifakı Başkanı Yorgos Perdiklis’in yüzde 14, EDEK Başkanı Marinos Sizopulos ile EVROKO Başkanı Dimitris Silluris’in yüzde 8 oranında olumlu görüş aldığını belirtti.

Öte yandan, en çok olumsuz görüşü, yüzde 46 ile Kiprianu ile Lillikas’ın topladığına dikkat çeken gazete, Silluris’in üç puan geride olduğunu yazdı. Üçüncü sırayı ise yüzde 40 ile Neofitu ile Sizopulos’un paylaştığı kaydedildi.

Habere göre, Papadopulos ile Perdikis’in aldığı olumsuz görüş oranı ise yüzde 38.

Bakanlarda ise Rum Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis ile Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis olumlu görüşler sıralamasında ilk sıralarda yer aldı.

Gazeteye göre, anket Cyrponetwork tarafından 10-28 Temmuz tarihlerinde bin kişi ile yapıldı.