Simerini gazetesi, AB tarafından Rusya’ya yaptırımlar uygulanması yönünde Güney Kıbrıs’ın değişmez bir tutum sergilediğine dair haberlerin ardından Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un görüşmelerine ilişkin Rum hükümeti tarafından bilinçli bir “izlenim yaratma” girişimi gerçekleştirildiğini iddia etti.

Gazete, Lavrov’un görüşmede “Rusya’nın, Güney Kıbrıs’ın AB yaptırımları konusunda izlediği tutumu  anladığı ve saygı gösterdiğini söylediği” yönündeki Rum hükümeti kaynaklı açıklamanın gerçekleri yansıtmadığı iddiasında bulundu.

Lavrov’un, basın açıklamasında bu tip bir ifade kullanmadığını belirten gazete, Anastasiadis’in de görüşme sonrasındaki açıklamasında bu yöndeki izlenimi değiştirmeye çalıştığını vurguladı.

Gazete, konuya ilişkin iç siyasetteki tepkilerin dün de gelmeye devam ettiğini yazdı. AKEL’in konuya ilişkin dünkü açıklamasında, “hükümetin halkı ve diğer hükümetleri kandırmaya bu kadar kolay yeltenmesinin şaşkınlık verici olduğu” ifade edildi.

AKEL’in açıklamasında ayrıca Anastasiadis’in ABD Dışişleri Bakanı Kerry’le gerçekleştirdiği görüşme sonrasında ABD’li üst düzey  yetkilinin basına görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamaya da yer verildi ve hükümetin, ne halkı, ne de Rusya’yı kandıramayacağını bilmesi gerektiği vurgulandı.