Yunanistan’da önceki gün yapılan erken seçimden zaferle çıkan SYRİZA Partisi lideri Aleksis Çipras’ın Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis tarafından tebrik edilmesinin ardından, dün de Rum siyasi partiler tebrik mesajı yayımladı.

Politis gazetesi, AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun, Çipras’a başarılar dileyerek, Yunan halkı için daha iyi günlerin gelmesini temenni ettiğini yazdı.

Gazete, Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru’nun tebrik mesajında, Güney Kıbrıs’ın Kıbrıs sorununa adil, demokratik, işlevsel ve kalıcı bir çözüm bulunması yolunda Yunanistan’dan destek gözettiklerini kaydettiğini belirtti.

Habere göre DİSİ, Basın Sözcüsü Prodromos Prodromu aracılığıyla, Çipras’ı seçimden bir kez daha galip çıkması nedeniyle kutladı ve yeni Hükümet’in Yunanistan ve Helenizm’in daha iyi günler yaşaması yolunda başarılar diledi.

DİKO ise, SYRİZA’ya içten dileklerini ve tebriklerini ileterek, Yunanistan’a seçimle birlikte siyasi istikrar gelmesini temenni etti.

KS EDEK, Vatandaşlar İttifakı ve Ekologlar ve Çevreciler Hareketi de, Çipras’ı kutlayarak, Yunanistan için daha iyi günlerin gelmesi dileklerini iletti.

ANASTASİADİS’İ MÜLTECİLERLE İLGİLİ ZİRVE TOPLANTISINDA ÇİPRAS TEMSİL EDECEK

Gazete, bir diğer haberinde de, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk’a mektup göndererek, yarın Brüksel’de gerçekleşecek olan mülteci kriziyle ilgili zirve toplantısına katılamayacağını ve kendisini Çipras’ın temsil edeceğini bildirdiğini yazdı.

Haberde, Anastasiadis’in ABD’de resmi ziyaret gerçekleştirdiğinden dolayı toplantıya katılamayacağı belirtildi.