Simerini gazetesi “Yeniden Doğuş Mesajları… Siyasi Güçlerin Açıklamalarının Odağında Skandallar ve Kıbrıs Sorunu” başlıklarıyla verdiği haberinde, yolsuzluk, ekonomi, siyasi sorunlar, “Türk işgali” ile ilgili hoş olmayan haberlerin gölgesinde siyasi partilerin, İsa’nın yeniden doğuşunun, siyasi yaşam ve toplumun da yeniden doğuşu mesajı vermesi umutlarını dile getirdiklerini aktardı.

Habere göre DİSİ Noel mesajında, ağır ekonomik kriz koşullarının hala geçmediğini belirterek, birçok vatandaşın bu yıl da zorlanacağına ve yortu günlerinde olması gerektiği gibi mutlu olamayacağına işaret etti.

“Kıbrıs’ın en büyük yarası” olduğunu iddia ettiği sözde “Türk işgalinin” de hala kapanmadığını savunan DİSİ,  ülkenin, vatanı kurtaracak , modern ve demokratik bir Avrupa devleti içerisinde sürdürülebilir barış getirecek siyasi bir anlaşma için ısrarcı çabalarını sürdürmeye çağrıldığını savundu.

AKEL, mesajında tüm halka refah, sağlık ve mutluluk dileğinde bulundu. Özellikle bu günlerde akıllarının 1974’teki trajik olaylardan etkilenen insanlarda; göçmenlerde, “kahraman mahsurlarda”, kayıp ve hayatını kaybedenlerin yakınlarında olduğunu belirten AKEL, en kısa zamanda gelişmeler olması ve yaşananların “adalete kavuşması” dileğinde bulundu.

DİKO, “yarı işgal altında” olarak tabir ettiği “vatanda”, zor ekonomik ve toplumsal koşullar altında ve hoş olmayan, üzücü haberlerin gölgesinde, insanların sadece ailelere ve dostlara değil, desteğe, ilgiye ve sevgiye ihtiyacı olan tanıdık-tanımadık insanlara da daha fazla zaman ayırmaya çalışmaları mesajını verdi.

EDEK, bu yılki Noel’in, birçok aile ekonomik krizce sınanırken ve Kıbrıs Rum toplumu yolsuzluk skandallarından sıkıntı çekerken “geldiğini” belirtti.

Siyasi gelişme ve toplumsal dayanışmanın benimsenmesiyle ekonomik krizin aşılması arzusunu dile getiren EDEK, yolsuzluk skandallarının da bir an önce açıklığa kavuşması ve suçluların cezalandırılması gerektiğine vurgu yaptı.

Vatandaşlar İttifakı halkın, sistemin çürümüşlüğü ve yolsuzluklardan hayal kırıklığına uğradığını söyleyerek, bu yüzden herkesin daha iyi insan olmaya çalışması çağrısında bulundu.

“Bencillik, kolay zengin olma, torpil, rüşveti geride bırakalım” diyen Vatandaşlar İttifakı, birlik ve dayanışma ruhunun hakim olması dileğinde de bulundu.

Çevreciler ve Ekologlar Hareketi ise binlerce işsizin, aç ailelerin ve yıkıcı durgunluğun olduğu son Noel olması umudunu belirtti.