Simerini gazetesinin haberine göre, Dimitriadis açıklamasında, özel sektörle işbirliği içerisinde, “Türkiye’nin 1983 yılından bu yana Rum gemilerine uyguladığı” ambargodan bağımsız olarak, denizciliğin ileriye götürülmesi için yeni bir strateji hazırladığını söyledi.

Gazeteye göre Dimitriadis, “liman gemi sicili konusunda, ortada Türk ambargosu olarak adlandırılan bir sorun bulunduğunu; bunu kendilerini olumsuz anlamda etkilediğini ancak bunun ortada yapılması gereken şeyler olmadığı anlamına gelmediğini ve bunları yapacaklarını” dile getirdi.

Haberde, Gayri Safi Yurt İçi Hasıla’ya (GSYİH) yüzde 7 oranında katkıda bulunmakta olan denizcilik endüstrisine yeni bir ivme kazandırma çabası içerisinde, bakanlığın hazırlamış olduğu yeni denizcilik stratejisinin uygulanmasıyla birlikte Rum denizcilik sektörünün 2016 yılı içerisinde yeni bir çehre kazanacağı da ifade edildi.

Gazete, Uluslar arası “Denizci Kıbrıs” Konferansı’nın, 13–16 Eylül tarihleri arasında, Limasol’daki “Evagora Laniti” merkezinde gerçekleştirileceğini yineledi.