Fileleftheros gazetesinin haberine göre Vatandaşlar İttifakı açıklamasında, müzakere masasına geri dönüşün, yalnızca, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu tüm müdahil taraflardan, tek yanlı olarak ilan edilen Rum MEB’inin yeniden ihlal edilmeyeceğine dair açık ve net güvenceler alındığı takdirde gerçekleşmesi gerektiğini ifade etti.

Gazeteye göre, Vatandaşlar İttifakı adına konuşan Stelios Amerikanos, “Navtex’in” sona ermesi ile “Barbaros Hayreddin Paşa” gemisinin tek yanlı olarak ilan edilen Rum MEB’inden olası bir şekilde geçici olarak çekilmesinin, hiçbir durumda, Türkiye’nin gerçek niyetleri konusunda Rum müzakere grubunu aldatmaması gerektiğini ileri sürdü.

SÖZDE “ÖZGÜR GİRNE” ÖRGÜTÜNÜN AÇIKLAMASI

Gazeteye göre, sözde “Özgür Girne” örgütü de yeni yıl dolayısıyla yayımladığı mesajında, 2015 yılının, Kıbrıs sorununda yeni bir stratejinin belirleneceği bir yıl olmasından söz etti.

Örgüt açıklamasında, 2015 yılının “Türk işgali tarafından ihlal edilen tüm devlet ve insanlık haklarının iyileştirilmesi ve memleketin kurtulması için, bir karar yılı olması gerektiğinden” de bahsetti.