Rum Yönetiminin, cezai bir suçtan yargılanmakta olan ve kefaletle serbest bırakılan Gürcistan uyruklu bir kişiyi, sınır dışı edilecekleri barındırdığı Mennoya’daki merkezde tuttuğu için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından yeniden mahkum edilme tehlikesinde olduğu haber verildi.

Politis’in haberine göre Giorgi Chorgolashvilli isimli Gürcünün avukatı Paris Loizu, 22 Aralık 2015’ten beri cezaevinde bulunan müvekkilinin daha sonra sınır dışı edilmek üzere Mennoya’ya gönderildiğini ancak bu sırada hakkında başka bir dava olduğunun ortaya çıktığını anlattı.

Mennoya’da tutuluyor olmasına rağmen mahkemeye çıkmasına izin verilmediğini, bu nedenle tutuklandığını ve süreç içerisinde mahkeme tarafından 5 bin Euro kefaletle serbest bırakıldığını anlatan Loizu kefalet bedeli ödenmesine karşın müvekkilinin halen Mennoya’da yasadışı tutulduğunu belirtti.

Loizu müvekkilinin Hepatit hastası olduğunu ve sınır dışı edilecek kişiler arasında barındırılmasının, gerekli hijyen kuralları uygulanmadığından, ciddi sağlık sorunu yaratacağını belirterek, tedavi olabilmesi için müvekkilinin hakkındaki davanın ertelenerek derhal ülkesine gönderilmesini istedi. 

Habere göre Mennoya’da tutulan kişiler, bulaşıcı hastalık taşıyan kişilerle aynı ortak mekanları kullanıyor olmaktan endişe duyuyor ve gerekli önlemleri almaları için kendilerine bilgi verilmemesinden rahatsızlık duyuyor.