Rum siyasi partilerden DİKO, EDEK, Vatandaşlar İttifakı ve Ekologlar-Vatandaşlar İşbirliği’nin, darbe ve Barış Harekatı’nı kınamak için ortaklaşa düzenleyecekleri “anti işgal etkinliği”nin 18 Temmuz’da gerçekleştirileceği belirtildi.

Politis gazetesi ve diğer gazeteler, DİKO, EDEK, Vatandaşlar İttifakı ve Ekologlar-Vatandaşlar İşbirliği’nin dün yaptığı açıklamada etkinliğin ayrıntılarını dile getirdiğini yazdı.

Habere göre, 18 Temmuz’da saat 19:30’da Ledra Palace’ta yapılacak etkinlikte, Lefkoşa Üniversitesi emekli rektörü ve aynı zamanda Indiana ve Purdue Üniversitesi Siyasi Bilimler emekli öğretim görevlisi Vangelis Kufudakis konuşma yapacak.

AKEL’DEN ETKİNLİK

Gazete aynı haberde, AKEL’in de “işgal” olarak nitelendirdikleri Barış Harekatı ve darbe yıldönümü nedeniyle, bu akşam bir anma etkinliği düzenleyeceğini yazdı.

Habere göre, etkinlik, Alkis meydanındaki anıtta saat 19:45’te düzenlenecek.

“BERLİN-LEFKOŞA ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜ”

Öte yandan, Fileleftheros gazetesi, “İsaak-Solomu Anı İnsiyatifi’”nin, 16-30 Temmuz tarihleri arasında, Güney Kıbrıs dışında ve içinde olmak üzere bir dizi etkinlik düzenleyeceğini yazdı.

En önemli etkinliklerinden bir tanesinin de, motosikletlilerin gerçekleştireceği“Berlin-Lefkoşa, özgürlük yürüyüşü” olduğunu yazan gazete, etkinliğin amacının “işgal ve istila sorunu ve genel olarak Kıbrıs’ta insan haklarının ihlal edilmesi” konusunda Avrupa kamu oyunu bilgilendirmek ve aydınlatmak olduğunu belirtti.

Habere göre, “özgürlük yürüyüşü” 16 Temmuz’da Berlin’deki Brandenburg Kapısı’ndan başlayıp, Prag, Budapeşte, Belgrad, Sofya, Selanik ve Atina güzergahında devam ederek,  27 Temmuz’da Güney Lefkoşa’da tamamlanacak.

Gazete, motosikletlilerin, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in izin vermesi halinde, Rum Başkanlığı, Yunan Askeri Mezarlığı, “Ay.Demet” sınır kapısı ve Ledra Caddesi gibi sembolik noktalardan da geçeceğini yazdı.

Habere göre motosikletlilerin, Solomu ve İsaak’ın mezarlarının bulunduğu Paralimni Mezarlığı’na yönelik  her şehirden düzenledikleri anma sürüşü ise 30 Temmuz’da yapılacak.