Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Almanya ziyareti ve temasları Rum basınında geniş yer bulurken, Rum siyasi partileri de bu ziyaretten duydukları endişeleri dile getirdiler.

Politis gazetesi “Zihinde de Bölünmüşlük – Akıncı’dan Deutshe Welle’ye: ‘Fırsat Kaçırılmasın’” başlıkları altında verdiği haberinde, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Almanya ziyareti ve özellikle dün sabah “Deutsche Welle” televizyonunda katıldığı canlı yayındaki sözlerine geniş yer verdi.

Gazete, Akıncı’nın röportajında verdiği birçok mesajın arasında “çözüm yönündeki mevcut fırsatın kaçırılmaması gerektiği” mesajının öne çıktığını belirtti ve Akıncı’nın sözlerini ayrıntılı şekilde yansıttı.

Gazete bir diğer haberinde ise, DİKO, EDEK ve Vatandaşlar İttifakı partilerinin dün yaptıkları açıklamalarda, Akıncı’nın Almanya ve sonrasında da İngiltere ziyaretlerinin ve Türkiye’nin İslam Konferansı Örgütü’ndeki faaliyetlerinin, KKTC’nin düzeyinin yükseltilmesine yol açacağı gerekçesiyle duydukları endişeyi dile getirdiklerini yazdı.

Habere göre DİKO Basın Sözcüsü Hristiana Eurotokritu, Türkiye’nin KKTC’nin düzeyini yükseltmek için yoğun çaba sarf ettiğini iddia ederek, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasadis’in AKEL ve DİSİ’nin destekleriyle izlediği politikaların sonucunun ise Türkiye’nin suçsuz konuma gelmesi ve Akıncı’nın da “eş başkan” şeklinde sunulması olduğunu savundu.

EDEK ve Vatandaşlar İttifakı’ndan yapılan açıklamalarda da Akıncı’nın “düzeyinin yükseltmesinden” bahsederek bunun sorumlusunun Anastasiadis, DİSİ ve AKEL politikaları olduğunu öne sürdüler.

Diğer gazeteler ise konuya ilişkin haberlerini şu başlıklarla yansıttılar:

Fileleftheros: “İlerleme İçin Alman Cesaretlendirmesi – Alman Dışişleri Bakanının İşgal Lideriyle Görüşmesi Bir Restoranda – Düzey Yükselme Konusunda Endişe Belirtiyorlar”

Simerini: “Berlin Reçetesini İnceliyorlar”