Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı ve Lefkoşa Rum Belediyesi Başkanı Konstantinos Yorgacis’in Lefkoşa’da yeni sınır kapıları açılmasına ilişkin liderlere mektup göndermesi Rum basınında da yer buldu.

Fileleftheros ve diğer gazeteler, Harmancı ve Yorgacis’in konuya ilişkin ortak gündem belirlediklerini ve Harmancı’nın Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Yorgacis’in ise Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e konuya ilişkin mektup gönderdiklerini yazdılar.

Habere göre Yorgacis mektubunda, “Lefkoşa’da bulunan tüm “barikatların yayalara açılması, kentin doğusunda da araç geçişleri için bir noktanın açılması” talebini mektubunda dile getirdi.

Yorgacis mektubunda, özellikle “Baf Kapısı’nın açılmasının önemine dikkat çekerek, bölgede Kıbrıs’taki beş dini toplumunun birlikte var olduğunun” altını çizdi.

Öte yandan gazete haberinin devamında,  GYÖ’ler çerçevesinde “Athienu” (Kiracıköy) ve “Piroi” (Gaziler) bölgesinde sınır kapısı açılmamasının bölge Rumlarını kızdırdığını, kararı eleştiren “Athienu” ve “Piroi” belediye başkan ve muhtarının protesto eylemi yapacaklarını duyurduklarını aktardı. (Foto: Arşiv)