Politis gazetesi ve diğer gazeteler, Rum Enerji, Ticaret ve Turizm Bakanı Yorgos Lakkotripis ve Rum Başkanlık Müsteşarı Konstantinos Petridis’in, dün AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu ile bir araya geldiğini yazdı.

Habere göre Kiprianu görüşme sonrasında yaptığı açıklamada AKEL’in, kumarhane açılmasına karşı olduğunu yineledi ve bunun toplumsal açıdan olumsuz etkilere sahip olacağını ifade etti.

Rum Enerji, Ticaret ve Sanayi Bakanı Yorgos Lakkotripis ise açıklamasında,  “Integrated Casino Resort” şeklindeki bir kumarhaneye izin verilmesi ve buna ilişkin yasal düzenlemelerle ilgili olarak partilerle diyalog başlattıklarını söyledi.

Lakkotripis, ilgili yasa tasarısının AKEL’in, toplumsal açıdan olumsuz etkilerine yönelik endişeleri çerçevesinde ele alındığını da ifade etti.

Kumarhane sürecinin ne aşamada olduğu sorusu üzerine Lakkotripis, hukuki ve teknik denetim aşamasında bulunduğunu söyledi.

Bir başka soru üzerine Lakkotripis, hazırlanan yasa tasarısı çerçevesinde bir büyük kumarhanenin açılacağını, aynı zamanda büyük kumarhanenin açılmayacağı dört bölgede de (her bölgeye bir tane olmak kaydıyla) küçük kumarhane açılabileceğini ifade etti.

Lakkotripis ayrıca kumarhaneye giriş yaşının 21 olacağını da söyledi.