Simerini gazetesi “Çıkmazın Sorumlusu Hükümet” başlığıyla manşetten verdiği haberinde, ipotekli malların satışı yasa tasarısıyla ilgili Sigma televizyon kanalı hesabına yapılan bir anketin sonuçlarına yer verdi.

Rum Hükümetinin ipotekli malların satışı konusunda “iletişim oyununu” kaybettiğini belirten gazete, yapılan ankete göre katılımcıların yüzde 60’ının bu konuda bugün içerisine girilen çıkmazdan Rum Hükümetini sorumlu tuttuğunu yazdı.

Konunun muhalefet partilerine de dokunduğunu, zira olguların aldığı şekilde onlara da kayda değer bir pay biçildiğini belirten gazete, katılımların yüzde 46’sının muhalefet partilerini çıkmazın sorumlusu olarak gördüğünü kaydetti.

Haberde, “Bugünkü koşullarda ipotekli taşınmaz malınızdan birisinin banka tarafından satılması tehlikesi altında olabileceğinden endişeleniyormusunuz?” sorusuna katılımcıların yüzde 29’unun endişe ettiği cevabını verdiğini aktarıldı.

“Hangi taşınmaz malınız tehlike altındadır?” sorusu karşısında ise katılımcıların 10’da 7’sinin ilk konutları yanıtını verirken, yüzde 19’u tarla ya da arsa, yüzde 7’si iş yerleri ve bir diğer yüzde 7’si ikinci konutları yanıtı verdiği kaydedildi.

Öte yandan Fileleftheros gazetesi ipotekli malların satışı çerçevesinde ilk konutların ve borçluların korunacağı yasa tasarıları hazırlamak için çalışmalar yapıldığını belirtti.