Fileleftheros Gazetesi'nin haberine göre Rum öğrenciler Güney Kıbrıs'ta anti-işgal etkinliği düzenledi.

ELAM ve EFEN üyeleri tarafından Lefkoşa'da düzenlenen KKTC'nin kuruluşunu kınama etkinliği Ledra Palace Otel yakınlarında yapıldı.

Protestocular kınama etkinliği sırasında sloganlar ve alkışlar eşliğinde temsili bir KKTC bayrağı yaktı.

Fileleftheros Gazetesi'nin haberinde protestocular Türk tarafına doğru taş attı. Aşırı sağcı Türkler tarafından da protestoculara yine taşla karşılık verildi ancak herhangi bir yaralanma olmadı.

RUM ÖĞRENCİLER DE PROTESTO İÇİN SOKAKTA

Öğrenciler düzenledikleri etkinlikler sırasında Kıbrıs'ın yeniden birleşmesi çağrısı da yaptılar.

Cyprus Mail ve Kıbrıs Haber Ajansı’nın haberine göre Güney Kıbrıs’ta gerçekleştirilen anti-işgal eylemleri kapsamında Rum öğrenciler tüm kentlerde KKTC'nin kuruluşunu yürüyüşlerle protesto ettiler.

Ortaokul ve lise öğrencileri Lefkoşa'daki Yeşil Hatta yürüdüler ve Kıbrıslı Türklerin 15 Kasım 1983'te tek yanlı ilan ettiği bağımsızlığını ilan etmesini kınadılar.

Öğrenciler düzenledikleri etkinlikler sırasında Kıbrıs'ın yeniden birleşmesi çağrısı da yaptılar.

Rum Öğrenci Koordinasyon Komitesi Başkanı Loizos Kyriakes, uluslararası topluma çağrıda bulunarak “Kıbrıs sorununa çözüm bulunmayı amaçlayan doğrudan müzakerelerin başlaması için Türkiye'ye kışkırtmalarına son vermesi yönünde baskı yapılması”nı istedi.

Kyriakes, Kıbrıs Rum tarafının bir arada olması, Ulusal Konsey kararları esasında taahhütlerin yerine getirilmesi için müzakere sürecinin desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Rum Öğrenci Birlikleri Federasyonu adına Charalambos Christoforou da, “Sağ görüşlü, merkez görüşlü veya sol görüşlü, Kıbrıslı Türk, Ermeni, Latin veya başka vatandaşlarımız bizim düşmanımız değildirler” dedi.

Öğrenci temsilcileri, Yeşil Hatta görev yapan UNFICYP görevlisine de bir mektup verdiler.

rum.jpg