Fileleftheros gazetesi, “ANTENNA’nın” yayımladığı Aralık ayı Barometresine göre, Rumların yüzde 34,8’inin hükümete hiç güvenmediğini, yüzde 25,2’sinin çok güvendiğini, yüzde 15,1’inin yeterince güvendiğini, yüzde 20,1’inin de az güvendiğini yazdı.

Rum Meclisine hiç güvenmeyenlerin oranının ise yüzde 41,4 olduğunu belirten gazete, Rumların yüzde 1,3’ünün Meclise çok güvendiğini, yüzde 15,6’sının yeterince güvendiğini, yüzde 40,1’inin de az güvendiğini aktardı.

Rumların yüzde 28,1’inin ise yargıya hiç güvenmediğini belirten gazete, Merkez Bankası’na hiç güvenmeyenlerin oranının ise yüzde 49,6 olduğunu ifade etti.

Barometreye göre, Rumların yüzde 52,7’sinin de bankalara güvenmediğini yazan gazete, Rumların yüzde 33,6’sının kooperatif kurumlarına yeterince güvendiklerini, yüzde 25,3’ünün de hiç güvenmediğini iletti.

Gazeteye göre Rumların yüzde 19,8’i Kiliseye çok güvenirken, yüzde 27,6’sı yeterince, yüzde 29,7’si ise az güveniyor; yüzde 22,2’si de hiç güvenmiyor.

Vatandaşların yüzde 69,6’sının, ekonomik krizle ilgili olarak bir yıl öncesine göre daha kötü olduklarını kaydeden gazete, vatandaşların yüzde 55,2’sinin önümüzdeki yılın daha da kötü olacağına inandıklarını, öte yandan Rumların yüzde 60,3’ünün ise Rum kesimindeki ekonomik krizin 2 yıldan fazla süreceğine inanmakta olduklarını belirtti.

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in görevlerini yerine getirmesinden memnun olanların oranının ise yüzde 46,7 olduğunu kaydeden gazete, yüzde 32,8’lik bir oranın ise bundan hoşnut olmadıklarını aktardı.

Siyasi parti başkanlarının popülerliği konusunda ise, yüzde 48,7’lik bir oranla, en fazla olumlu görüşü DİSİ Başkanı Averof Neofitu’nun topladığını ifade eden gazete, en popüler bakanın ise Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis olduğunu da ekledi.