Fileleftheros gazetesi, “Yolsuzluğu Partilere Yüklüyorlar” başlıklı haberinde, siyasi partilerin sayılı yolsuzlaşmış kurumlardan kabul edildiği araştırmaya yer verdi.

Araştırmada “ülkenizde en fazla yozlaşmış kurumların ne olduğunun” sorulması üzerine, partilerin yüzde 25’lik oranla ilk sırayı aldıklarını kaydeden gazete, ikinci sırayı ise devlet yetkilileri ve devlet memurlarının aldığını belirtti.

Bu oranı, yüzde 19 ile yerel yönetimlerin izlediğini ifade eden gazete, Rum kamuoyunun adalete ve yargıya ise güvendiğinin görüldüğünü yazdı.

Rumların yalnızca yüzde 6’sının adalet ve yargıda yolsuzluk olduğunu düşündüklerini kaydeden gazete, basında yolsuzluk olduğuna inananların oranının ise sadece yüzde 4 olduğunu belirtti.

Kamu kuruluşlarını etkileyen yolsuzluk boyutu hakkında, kentsel ve kırsal bölgeler arasında farklı değerlendirmeler kayda geçirildiğini anlatan gazete, kırsal bölge sakinlerinin, Rum meclisini ikinci yozlaşmış kurum olarak addettiklerini belirtti.

Gazete, ankete katılanların yüzde 76’sının, siyasi partilerin yolsuzlukla savaşma konusundaki çabalarının sonuçsuz olduğunu beyan ettiklerini de ekledi.