Rum Ekologlar ve Çevreciler Hareketi’nin, Karpaz bölgesinde, Balalan-Yenierenköy arasında, Kuzey Sahil şeridi boyunca uzanan yeni yol inşasını kınadığı haber verildi.

Politis gazetesine göre, konu hakkında açıklama yapan Ekologlar ve Çevreciler Hareketi ikinci başkan yardımcısı Efi Ksanthu, yol inşasıyla, büyük bir çevre kıyımı yapıldığı konusunda bilgi aldıklarını ve bu çalışmaların, çevreye etkileri konusunda hiçbir araştırma yapılmadan ve özellikle de bölgenin Natura koruma bölgesi olarak beyan edilecek bütün niteliklere sahip olduğu göz önünde bulundurulmadan, keyfi bir şekilde yapıldığını düşündüklerini iddia etti.

Rum Yönetimi makamları tarafından, (bölgenin) Natura koruma bölgesi olarak ilan edilmesi için gerekli ön çalışmanın yapıldığını dile getiren Ekologlar, prosedürlerin Kıbrıs sorununun çözümüyle birlikte hızlı bir şekilde ilerlemesi için, buna dahil edilecek olan alanla ilgili hazırlık planlarının da sunulduğunu ifade etti.

Gazeteye göre Ksanthu, Çevrecilerin inşa çalışmalarını kınadığını ve yetkili makamları bu çalışmaların derhal ertelenmesi için, gerekli protestolarda bulunmaya çağırdığını sözlerine ekledi.