Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu bugün ve yarın Rum tarafında Banka Başkanı Mario Draghi’nin parasal genişleme programını görüşecek. Güney Kıbrıs, Yunanistan, İtalya ve bazı diğer ülke örgütleri ise toplantının yapılacağı Konferans Merkezi önünde protesto mitingi yaptı.

Rum radyosu Mario Draghi’nin toplantıya katılmak üzere dün gece Rum tarafına, büyük güvenlik önlemleri içerisinde gittiğini duyurdu.

Rum tarafında 20 örgütün oluşturduğu “toplum tepki gösteriyor ve talep ediyor” platformu ile Güney Kıbrıs, Yunanistan, İtalya ve diğer ülkelerden örgütler Draghi’yi, tasarruf politikalarını protesto mitingiyle karşılamaya hazırlanıyor.

Protesto mitingi, Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu’nun toplanacağı “Konferans Merkezi” önünde, toplantının başlayacağı saat 17.00’de yapıldı.

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos, EDEK Başkanı Marinos Sizopulos ve Ekologlar ve Çevreciler Hareketi Başkanı Yorgos Perdikis de protesto gösterisi olarak Anastasiadis’in dün akşam Draghi ve beraberindekiler onuruna vereceği yemeğe katılmadılar